3-luik voor vrouwen

3 maanden, 3 cirkels… een reis om voller samen te vallen met wie je ten diepste bent. Te leren hoe je kunt leven vanuit je kern, jezelf te belichamen. Je te openen, te verzachten. Je te verbinden met je potentie en kracht. Je intuïtie, wijsheid en weten dieper wakker te maken. Te leven vanuit je authenticiteit en je bezieling. Vanuit jouw vrouwelijke basis om jezelf vanuit daar in de wereld te brengen.

May you enter beautifully into the feminine. Learning to trust the world of feeling you inherit. Finding ease and elegance in all you are

– John O’Donohue –
(uit het gedicht ‘at the Treshold of Womanhood’)

Dit 3 luik leidt je naar je kern. Het pure deel van jou dat altijd bestaan heeft, te midden van alle afleiding en ruis van het dagelijks leven. In jouw kern, je vrouwelijk fundament, zit een natuurlijke kracht. Een waarheid. Hoe meer je in contact komt met je innerlijk krachtcentrum, hoe meer je ruimte kan laten ontstaan om je authenticiteit te belichamen. In je authentieke kracht gaan leven, betekent dat je steeds meer in contact komt met je ware natuur. Door in deze plek in jezelf te aarden en je daar te verankeren, ga je spanningspatronen en emoties loslaten en zuiveren. Je wordt opener, vitaler, stromender en je leeft vanuit jouw levensenergie. Je gaat je meer afstemmen op jouw weten en intuïtie, je energie wordt lichter.

Het 3 luik begeleidt je om meer en meer vanuit zelfliefde je kracht en eigenheid te leven en tegelijkertijd te verzachten. Je maakt contact met wat er op zielsniveau bij je leeft. Zo maak je een diepere verbinding met jezelf, waardoor je je ook nog dieper kunt verbinden met een ander, met het andere, met het leven. 

De vrouwelijke weg

De kracht van het yin – van het voelen, van overgave, van ontvankelijk zijn, in harmonie met het ritme van de aarde – daar zijn we in onze maatschappij ver vandaan geraakt. We zijn afgesneden geraakt van ons lijf, waarbij we houvast zijn gaan vinden in ons hoofd en in het proberen te houden van controle. Maar daarmee missen we ook de volheid en de rijkdom van leven dat vol door ons heen stroomt. We missen iets heel essentieels. Wat van grote waarde is voor onszelf en de wereld. 

Door in harmonie met de vrouwelijke wetten te zijn kom je in een bewuste, ontspannen, natuurlijke en liefdevolle stilte. Het is een staat waar diepe heling plaats kan vinden. Vanuit deze plek kom je in contact met je innerlijke kracht en wijsheid. Je leert je levenscentrum te ontwikkelen, je in je eigen midden te verankeren en de kracht te ontwikkelen jouw eigen weg te gaan.

Deze cyclus van 3 cirkels ondersteunen je in dit proces. Met een vaste groep vrouwen ga je een kwartaal lang op reis. We werken lichaamsgericht, jouw lichaam is wijs en weet de weg. Je leert hart en bekken te verbinden, zodat jij je dieper in je eigen basis en fundament komt. Je leert je te verbinden met het ritme van de natuur en met de elementen. Om de kracht van aarde (veiligheid en gronding), water (stromen en voelen), vuur (passie en krijgerschap) en lucht (je vleugels uitslaan) te integreren in jouw leven. 

Werkvormen: lichaamswerk om je levenskracht wakker te maken en te containen (o.a. vanuit de taoïstische filosofie om energie vrij te maken), sharing, visualisaties en rituelen vanuit natuurvolken 

1e Cirkel 
Je vrouwenlijf bewonen

 • Landen in je bekkengebied en verbinden met je ‘ik-kracht’
 • Levensenergie naar je vrouwelijke organen brengen. Verbinden hart-buik. Je kracht, scheppingsvermogen en levensenergie daar wakker maken
 • Veiligheid in je eigen basis ervaren en je thuis weten in jezelf
 • Op orgaanniveau opschonen van oude (stagnerende) energie
 • Element aarde & water

2e Cirkel 
Het opschonen van de voorouderlijn

 • Verbinding maken met je oorsprong en je systeem van herkomst
 • Gronding en je roots
 • Je speelsheid en onschuld weer gaan leven
 • Je gesteund weten door een opgeschoonde voorouderlijn 
 • De levensstroom volgen en je emoties zuiveren en balanceren. Lichaamsgerichte oefeningen voor emotionele ontlading (vrijmaken levensenergie) 
 • Element water & lucht

3e Cirkel
Yin & Yang integreren

 • Het openen van je hart- & en zielencentrum
 • Staan voor jouw passie & innerlijk vuur om zo vrij en vol-uit te leven
 • Vrouwelijke waarden in de wereld brengen; de heilige relatie met jezelf, met de ander en met het andere. 
 • Showing up vanuit jouw medicine
 • Element vuur & lucht

Een wezenlijke reis

Met het 3-luik kies je echt voor duurzaam dieper landen in jouw zelf; in je lijf, verbonden met je oorspronkelijke essentie. Het zal je helpen om meer je plek te voelen en in te nemen in je leven. Vanuit zachtheid én innerlijke kracht, vanuit oervertrouwen en stevigheid. De 3 cirkels ondersteunen je in dit proces en ook in de periode tussen de cirkels word je hierin ondersteund: 

 • Voorafgaand een intake per telefoon of Zoom over jouw ontwikkelthema’s;
 • Tussen de cirkels krijg je practices mee om thuis mee aan de slag te gaan, zo ga je het nieuwe duurzaam ankeren in jouzelf en in je leven;
 • Met een sister hou je tussen de cirkel contact om elkaar te ondersteunen en te bekrachtigen in het ontwikkelproces;
 • Gedurende het 3-luik kun je 1x via Zoom een 1-op-1 coachmoment inplannen van ca. 30 minuten om een verdieping te maken in jouw persoonlijke thema’s.
card-3-luik-foto-1
card-3-luik-foto-2
card-3-luik-foto-3
card-3-luik-foto-4

Veilige bedding

Je bent gedurende deze maanden in een cirkel van sisters. We creëren een veilige bedding, waar alle maskers af mogen. In een cirkel van sisters neemt iedereen je zoals je bent. We accepteren en respecteren elkaar. We zijn elkaars spiegel. In de ander ontmoeten we onszelf (ook de delen waar we wat van afgesneden zijn geraakt) én we ontmoeten het collectief (en de collectieve wonden). Hiermee krijg je de kans om delen van jezelf weer te bevrijden, ruimte te geven, te leven. Om stromend te zijn, zacht, voelend, krachtig, speels, wijs en vrij. Je maakt in het 3-luik een reis naar binnen. Naar het meest wezenlijke van jezelf. Naar het ‘sacred’ in jou en in jouw binnenwereld. Daarin is alles welkom: je schoonheid, je grootsheid, je schaduwstukken, je levendigheid en daar waar het (nog) doods is. Je persoonlijke pijn, pijn uit het familiesysteem en het collectief. Je kunt de bekrachtigende en helende energie van vrouwen in deze veilige cirkel ervaren.

cirkel-met-vrouwen

Praktische informatie

Handig om te weten

Data 3-luik 2024:
In het eerste kwartaal van 2024 start weer een nieuw 3-luik. De data zijn op dit moment nog niet bekend. Interesse? Stuur me een bericht, dan hou ik je op de hoogte!   

Tijd: inloop vanaf 9.30 u, we starten om 9.45 uur. Rond 17.30 u ronden we het programma af. 

Aantal deelnemers: maximaal 10 vrouwen, zodat er alle ruimte is voor verdieping. Vanaf 6 vrouwen gaat het 3-luik door.

Kosten: EUR 399,- (inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor zelfstandigen). Dit is inclusief de 3 cirkels voor vrouwen, een intake vooraf, een coachmoment halverwege het traject en practices voor thuis. Koffie, thee en versnaperingen zijn inbegrepen. Voor lunch zorg je zelf. Na aanbetaling van EUR 100,- is je plek definitief. Lees hier alles over de betalings- en annuleringsregeling. 

Locatie: het Coach-Atelier, de Ploeg 30 in Berlicum. Een sfeervol boerderijtje. Parkeren kun je bij sportpark De Brand, Groenstraat 14 (op 2 minuten loopafstand).

coach-atelier

Waarom een cirkel en 3-luik voor vrouwen?

Ik geloof dat het herstellen van het vrouwelijke nodig is om de wereld meer in balans te brengen. Er ligt veel persoonlijke en collectieve pijn opgeslagen in de omgang met vrouwen, het vrouwelijke, in (heilige) seksualiteit, in onze verbinding met de Oermoeder/ de aarde. Het herstel van het vrouwelijke in onze cultuur begint bij vrouwen die zowel zichzelf als hun verhaal respecteren. Die weer de taal verstaan van hun innerlijke wijsheid, verbonden met oude wijsheid. Als vrouwen in cirkels bij elkaar komen om op te laden en elkaar te bekrachtigen wordt de vrouwelijke energie op een natuurlijke manier in onze wereld versterkt. Zo wordt het pad van vrouwelijke heelwording en (spirituele) groei ondersteunt. Vrouwen herinneren hun eigen unieke ‘medicine’,  vanuit hun eigen talenten, hun eigen ritme in verbinding met de wijsheid van hun vrouwenlijf. Ze krijgen toegang tot een nieuwe dimensie van het bestaan, vanuit het vrouwelijke mysteriewerk.

Hoe Monique terugblikt op het 3-luik voor vrouwen:

Wat was het heerlijk om het 3-luik bij jou te mogen volgen! Het 3-luik was een tot in de puntjes verzorgde reis waaraan ik me helemaal kon overgeven. Jouw aandacht en zorgvuldigheid maakte het verschil voor mij. Maar ook de natuurlijke flow in het programma, de werkvormen, de rituelen, de ruimte voor verstilling, de onderdelen buiten in de natuur, het was compleet. 

Ik heb tijdens het 3-luik mijn kracht en mijn kwetsbaarheid ervaren, mijn vrouwelijkheid gevierd, mijn voorouders geëerd en dat allemaal in een veilige setting met 7 sisters en jou als bezielende gids. Dank je wel Mirjam, ik raad dit elke vrouw aan!

 
Monique Crooij

Hoe Marit het bijwonen van een cirkel ervaarde:

Eigenlijk gingen in eerste instantie mijn nekharen over eind staan bij de gedachte dat ik zelf aan een vrouwencirkel mee zou doen. Iemand anders prima en leuk. Maar ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. Tot iemand mij wees op de vrouwencirkel van Mirjam en ik besefte dat misschien die weerstand wel iets te vertellen zou hebben. En dat was ook zo ervaarde ik tijdens deze mooie dag in Berlicum. Omdat Mirjam op allerlei manieren uitnodigt echt te voelen, bleek dat het juist een heel goed idee was om in de vrouwencirkel te zijn. En mijn oorspronkelijke weerstand te ontmoeten. In de veilige cirkel lukte het me om een laagje van mijn vrouw zijn af te pellen en zichtbaar te maken. Omdat Mirjam heel mooi de verbinding tussen lichaam en geest maakt, kon ik de weerstand ook echt los laten. Er is een beweging in gang gezet rondom het meer in contact zijn met mijn vrouwelijke energie, met het voelen in en van mijn lijf. Daar heb ik vandaag de dag nog profijt van.

In the circle we are all equal. The circle is sacred because it is designed to create unity.

– Lakota Wisdon-