Groei-ervaringen van anderen

En toen kwam de dag dat het risico om in de knop te blijven zitten,
groter was dan om te gaan bloeien.

– Anaïs Hin –

Ieder mens is uniek. Iedere vraag is uniek. Iedere coachsessie, training of workshop is uniek. Ik stem steeds af wat er is, wat klopt voor jou, in dat moment. Dat doe ik intuïtief en in samenspel met jou. Zo ontstaat maatwerk, zo ontvouwt precies dat zich wat voor jou aan de orde is. We volgen jouw lijf, jouw verhaal, jouw patronen. Op een intuïtieve laag, zodat jouw wijsheid en bronnen beschikbaar komen. We maken de beweging vrij die in jou gemaakt wil worden, om je hoogste potentieel te belichamen. En de stroom van energie vrij te maken. 

Groei- ervaringen

Hoewel alle trajecten anders zijn, vind je het misschien wel fijn om te lezen hoe anderen het werken met mij ervaren hebben. Lees meer wat de coaching in beweging bracht bij een aantal van de mensen die ik mocht begeleiden. 

Eigen kracht gevonden

Door de coachings ben ik weer in mijn eigen kracht gekomen. Ik durf voor mezelf te kiezen en keuzes te maken op basis van mijn innerlijke wijsheid. De doorbraak die ik gemaakt hebt is dat ik weer durf te dromen en ik nu van daaruit een stap voorwaarts kan maken in de juiste richting om mijn maximale potentieel te gaan benutten. Ik heb geleerd mezelf te dragen en mijn gevoel van eenzaamheid omgebogen naar genieten van het met mijzelf zijn. Ik neem niet langer alles persoonlijk. Ik heb rust gevonden op alle vlakken: werk, liefdes- en familierelaties en in mezelf.

Mirjam gaat dieper dan je ooit verwacht. Door middel van meditaties werk je op je onderbewuste en komt er zicht op patronen. Het had op mij in de sessies direct effect: als ik naar huis reed voelde ik me geaard. Het ‘aha-moment’ kwam pas later: het had tijd nodig om door te laten dringen wat er in de sessie los gemaakt werd. Mirjam’s werkwijze is liefdevol, ik voelde me vanaf het eerste moment verbonden met haar.

– Natasja Broos –

Vertrouwen dieper verankerd

Verbinding vanuit vertraging. Dat is wat er direct in mijn opkomt als ik aan Mirjam denk. Vanuit rust en een open hart coacht zij haar klanten naar meer inzicht en (innerlijke) wijsheid. Iedere keer weer terugkerend naar de verbinding met het lijf, de ziel en het innerlijk weten wat altijd aanwezig is. Door de coaching van Mirjam heb ik op een dieper niveau kunnen voelen waar mijn thema’s over gaan. En door haar begeleiding heb ik het vertrouwen hervonden in het contact met mijzelf. Ik gun iedereen de mooie verbinding die ik voel na een coachsessie met Mirjam.

– Marije de Jong, Natural Flow Coaching

De triggers doorzien

De sessies bij Mirjam hebben me doen ‘stilstaan’, bij mezelf, bij mijn gezin. Ik ben diep naar binnen gedoken en heb geluisterd naar mijn innerlijk kind. Ik zie nu in wat mij (soms onbewust) raakt vanuit oude pijn. Ik besef nu hoe dit komt en wat mijn overlevingsmechanisme/drivers zijn. Deze patronen worden gespiegeld door de buitenwereld. Ik kan het nu waarnemen en er ruimte aan geven. Dat heeft geholpen om te verzachten en met momenten zelf uit het patroon te stappen. Ik ben minder streng voor mezelf, de triggers van buitenaf raken me minder frequent en het lukt me steeds vaker om vanuit rust en kracht te handelen (dichtbij mezelf te blijven). Ik geef meer gehoor aan mijn eigen dromen en verlangens en handel ernaar. Ik heb minder het gevoel dat ik mijn ‘kracht’ en ‘macht’ kwijt ben.

Mirjam werkt met aandacht en vanuit betrokkenheid. Ze weet in te spelen op wat voor jou aan de orde is. Ze zet daar verschillende vormen voor in. Het ritueel dat we samen hebben gedaan vond ik geweldig en vergeet ik niet meer!

– Romy Hommersom, eigenaar van ‘A story to remember’ 

Ik wilde leren om meer zelf de regie te nemen over wat ik wel/niet doe. Me niet laten leiden door de verwachtingen van anderen, maar diep verbonden zijn met mijn eigen wijsheid. Ik ben me door de coaching bewust geworden welke (oude) patronen mij belemmerden om te schitteren. Om te dúrven schitteren. De coaching heeft me geholpen veel meer te vertrouwen op mijn eigen proces. Ik kan in contact nu bij mijzelf blijven, waardoor ik veel steviger en vanuit vertrouwen mijn eigen koers vaar. Trouw aan mezelf én met respect voor en in verbinding met een ander. Wat heel prettig is aan de coaching van Mirjam is dat ze op verschillende lagen insteekt: cognitief, emotioneel en energetisch. Daarmee weet Mirjam heel snel de essentie te pakken. Door de persoonlijke aandacht die er ook tussen de sessies was (mailen en soms telefonisch coachcontact tussendoor) voelde de coaching als een continu proces, ook tussen de afspraken door. Wat Mirjam terugschreef op basis van mijn input bleef vaak nog een lange tijd resoneren.
Anna
Ik had al een tijdje het gevoel dat er iets moest veranderen. Maar dat kwam er niet uit, het gebeurde niet. Nadat ik Mirjam ontmoette bij de training 'Authentiek en Effectief communiceren' die zij gaf, had ik het idee dat zij mij wel eens verder kon helpen. Natuurlijk heb je wel een vermoeden waarom dingen zijn zoals ze zijn maar toch doe je het niet. Samen zijn we op zoek gegaan naar mijn ‘rem’. Gedurende de coaching werd het mij steeds duidelijker dat ik keuzes moet maken, prioriteiten stellen en niet altijd maar EN EN willen. Bovendien zijn het mijn keuzes, mijn beslissingen, mijn leven. Daarnaast moet ik wat meer vertrouwen hebben in mezelf en niet de monkey mind laten overheersen. Het is prima zoals ik presteer. Ik ben er nog niet, ik dwaal nog wel eens af, en soms ook heel bewust, maar mijn uiteindelijke doel is duidelijk: vrijheid. Het pad er naar toe is mijn pad, in mijn tempo, op mijn manier. Met haar warme en persoonlijke benadering heeft Mirjam me er toe aangezet hier over na te denken, en nog eens en nog eens. Ook nadat onze 5 sessies afgerond waren is het proces van groei en bewustwording nog lange tijd doorgegaan in mezelf... en nog steeds. Mirjam heeft met haar vragen, oefeningen en intense contact ervoor gezorgd dat de mist wat verdween en mijn pad zichtbaar werd. Dankjewel, Mirjam.
Frank
Ik heb het coachtraject als heel prettig en leerzaam ervaren. Ik voelde me gezien, begrepen en gehoord. Het heeft mij op veel punten aan het denken gezet. Ik heb meer zicht op mijn handelen gekregen, op wat ik nodig heb en dat ik dit kan en mag aangeven. De gesprekken hebben voor mij zichtbaar gemaakt dat ik op sommige punten veel binnenhoud in plaats van het gesprek erover aan te gaan en me te uiten. Ik besef nu veel beter dat ik getriggerd word als ik me niet gezien of gehoord voel, waar ik vervolgens zelf (onbewust) heel veel last van heb. De oefening die we deden met het maken van klank, met het gebruiken van mijn stem, had heel veel impact. Daardoor realiseerde ik me dat er diep in mij een soort 'basic sadness' is, een gemis. Het heeft me een eerste stapje in verbinding gebracht met mijn innerlijk kind.
Yasmine
De coaching heeft me innerlijke rust opgeleverd, ondanks dat de werkdruk hoog blijft. Ik kan er nu zelf veel beter mee omgaan. Ik besef waar ik mijn eigen keuzes kan maken. Ik durf te zijn wie ik ben, zonder te gaan pleasen. Mirjam, ik kwam altijd graag bij je in de wetenschap dat ik altijd met wéér een beetje meer bagage en met meer lucht en ruimte bij je wegging. Je integere aanpak, je luisterend oor, je analytisch vermogen om je vinger steeds op (één van) de zere plek te leggen. De tools die je me steeds mee gaf. En zeker niet als laatste, je warmte waarmee je me altijd omringde. Het was top!
Jos
Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, dan kan ik oprecht zeggen dat de coaching een zeer waardevolle ervaring was en een leerzaam traject is geweest. De persoonlijke en warme benadering van Mirjam was precies goed en heeft me zeer op mijn gemak laten voelen. Ik ben gedurende het traject bewuster naar mezelf gaan kijken, ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik zit beter in mijn vel. Ik ben als persoon vrolijker en meer open geworden. Ik ben me bewuster geworden van mijn gedrag. De natuurcoachsessie die we buiten deden als onderdeel van het traject heeft me zowel letterlijk als figuurlijk uitgenodigd om in beweging te komen. De ontspanningsoefeningen (ademoefeningen en bodyscan) stonden wat verder van me af. Maar alles bij elkaar was het een mooie mix van tools & opdrachten die mij zeer hebben geholpen.
Douwe
Mirjam is een professional met een warme persoonlijkheid. Je voelt de oprechte betrokkenheid. De coaching met Mirjam resulteerde voor mij in een life changing mindset. Ik heb veel inzicht verkregen en veel geleerd over mijzelf, anderen, relaties, meditaties & beyond ! Soms viel het tijdens de coaching zelf nog niet geheel op z’n plek, maar kwam later pas het “Aha” moment. De coaching is dan ook echt een reis en niet alleen een momentopname. Dat maakt het ook zo effectief & impactvol. To all: Gun jezelf jouw eigen journey met Mirjam aan je zij!
Lisa
Coaching heeft me dichter bij mijn gevoel gebracht, in alle hoedanigheid. Een begin van een ontwikkeling die zich nog verder zal gaan ontvouwen. Het proces van zelfinzicht is op gang gebracht. Ik ben me veel bewuster geworden van wie ik als persoon ben, wat voor mij belangrijk is en hoe ik dat in contact kan brengen met anderen (en hier mijn behoeften & grenzen in kan aangeven). Wat me het meest is bijgebleven aan de manier van begeleiding is dat Mirjam me steeds hielp te zien dat ik de antwoorden eigenlijk al in mezelf had zitten. Mirjam heeft me geholpen deze naar boven te halen en woorden te geven. Op sommige momenten hield ze me ook een spiegel voor. Dat was confronterend, maar wel heel goed.
Jane
Ik vond de 5 coachsessies bij Mirjam heel prettig. Door haar open houding straalt ze rust uit. Ik ben mij veel meer bewust van mijn valkuilen en heb het veel sneller in de gaten als ik er instap. Hierdoor is het makkelijker is om nog bij te sturen. Ik had gedacht minder uit de voeten te kunnen met 'het naar binnen kijken'. Maar deze gedachten waren maar van korte duur. Wat is er veel te zien in mijzelf... Je nam me mee op reis en ik kon mijzelf hieraan overgeven en erin mee gaan. Het bewust voelen heeft me heel veel waardevolle informatie over mezelf opgeleverd. Mirjam heeft een prettige stem, geeft je op het juiste moment handvaten, is niet onder de indruk van tranen, stelt je op je gemak, daagt je uit, geeft richting en laat je vrij in je keuzes. Dankzij de coaching heb ik veel over mijzelf ontdekt en kan ik mijn ontwikkelingspad nu verder zelf lopen.
Charlotte
Tijdens het coachingsproces heb ik geleerd dat ik meer van het NU mag gaan genieten in plaats van vast te zitten in negatieve emoties en gedachten. Ik heb geleerd te relativeren in plaats van te strijden. Door de coaching maak ik dat wat ik voel nu op een constructieve manier bespreekbaar, in plaats van dat wat me dwars zit voor mezelf te houden. Ik ervaar meer rust in mezelf en kan meer genieten van het leven. De twee buitensessies die we gedaan hebben in het coachtraject hebben veel indruk gemaakt. Mirjam betrekt alle elementen daarbij. Hierdoor liet ze me in één keer ervaren (door het sleuren aan een sterke tak) wat ik eigenlijk al jaren aan het doen ben. Het zijn in de natuur, het vertragen en het bewust worden van het moment hebben me enorm geholpen.
Thomas
Ik zag er in eerste instantie heel erg tegen op om mezelf bloot te moeten geven in de coaching. Ik ben iemand die altijd zelf alles wil oplossen en om tot de conclusie te komen dat dit nu niet lukte, dat voelde als falen. Maar de coaching heeft me zoveel opgeleverd. Ik ben anders naar mezelf gaan kijken: ik vind mezelf nu de moeite waard en durf trouw te zijn aan wat voor mij belangrijk is. Ik heb geleerd om mijzelf eerder uit te spreken als ik het niet eens ben (en het niet in te slikken). De sessies hebben me een grote spiegel voorgehouden en ik denk er nog vaak aan terug. De ademoefeningen doe ik nog regelmatig.
Janneke
De coachingsgesprekken hebben mij echt verder geholpen. Ik leerde vanuit andere perspectieven kijken, waardoor er veel meer mogelijkheden ontstonden. Ik durf meer voor mezelf op te komen en ik laat me minder beïnvloeden door de mening van anderen. Ik ben opener geworden: ik kan zaken veel beter vanuit andermans oogpunt bekijken nu, waardoor mijn contact met anderen verbeterd is. Ik voel mezelf een stuk vrijer en ik leg mezelf minder beperkingen op. Ik doe de dingen die voor mij belangrijk zijn, op mijn manier. Het is makkelijker geworden om 'nee' te zeggen, omdat ik veel beter ben gaan voelen wat goed en passend is voor mij. Mirjam is heel prettig in de begeleiding: ze daagt je uit om dingen op andere manieren te bekijken, zonder dat ze je het gevoel geeft dat het verkeerd is hoe ik denk.
Kirsten
De coaching was voor mij een bijzondere ervaring. Na een mindere periode in mijn leven waardoor ik uit mijn werk raakte, heeft het coachingstraject mij weer richting gegeven. Ik sta nu sterker in het leven. Ik heb geleerd dat ik niet alles zelf kan en hoef op te lossen. Ik kan nu beter mijn eigen grenzen aangeven. De oefening waarin we de personen uit een praktijkcasus op de grond uitbeelden en keken wat hier in het systeem gebeurde heeft me echt een spiegel voorgehouden over mijn eigen rol hierin. De ademhalingsoefeningen waren zeer effectief en krachtig; een fijne ervaring.
Erwin

Kan ik misschien ook iets voor jou betekenen in jouw persoonlijke groei-wensen?