Skip to content
Mirjam hand op hart
'Her-inner wijsheid' avond
Workshops voor dieper inzicht in jezelf

Ik sta even stil. En dat is een hele vooruitgang.

– Bertold Brecht –

Ik geloof in de kracht van reflectie. In tijd nemen om bij jezelf naar binnen te kijken. Dé basis voor innerlijk leiderschap. Daarom faciliteer ik maandelijks een ‘Her-inner wijsheid avond’. Iedere avond heeft een eigen thema, die jouw bewustwording en persoonlijke groei ondersteunt. In de avond maak je contact met je eigen antwoorden en mogelijkheden. Met meditaties, reflectie-oefeningen en lichaamswerk kom je dieper bij je eigen wijsheid en potentie. We maken gebruik van de kracht van de cirkel door ervaringen te delen. Zo leer je van en met elkaar en ben je elkaars spiegel. Je gaat met meer ontspanning in je lijf, helderheid in je hoofd en meer vertrouwen en rust in je systeem weer naar huis. 

Maandagavond 1 februari:
Innerlijke balans vanuit het werken met Internal Family Systems

Je innerlijke balans wordt vaak verstoord door allerlei dialogen in jezelf. Eigenlijk zijn dat stemmetjes van verschillende delen in jou. Je zou je kunnen voorstellen dat je als mens bestaat uit allemaal ‘delen’, ook wel subpersoonlijkheden genoemd. Allemaal leden van jouw innerlijke familie. Deze delen hebben allemaal hun eigen rol & agenda, hun eigen opvattingen en gevoelens. Ze zijn er allemaal van overtuigd dat hun strategie het beste is. Die verschillende stemmetjes zorgen echter vaak voor een innerlijke strijd in jezelf.

Sommige van je innerlijke delen helpen je te beschermen en te motiveren. Die zorgen ervoor dat je jezelf op een goede en prettige manier vorm kunt geven in de wereld (in je relaties, in je werk). Andere delen zijn meer destructief geworden, die hebben patronen ontwikkeld die niet altijd even functioneel zijn en waar jij (of mensen in je omgeving) last van hebben. Ze zijn onder invloed van moeilijke situaties in de war geraakt en gaan gedrag vertonen dat er ondermijnend uit ziet. Door in gesprek te gaan met alle delen in jezelf kun je harmonie laten ontstaan. In plaats van dat je verstrikt raakt in de verschillende delen verstevig je het contact van een wijs en liefdevol Zelf dat leiding geeft aan deze innerlijke familie. 

Vanuit het gedachtegoed van Internal Family Systems ga je deze avond op reis in je eigen binnenwereld. Je leert de verschillende delen in jezelf beter kennen: je ontdekt welke delen in jou aandacht vragen en wat ze je te vertellen hebben. Je leert hoe je met de verschillende delen in gesprek kunt gaan, zodat zij zich kunnen ontspannen en er meer ruimte in jezelf komt voor jou.

Praktische informatie

Locatie: Centrum Eigenwijs, Vijzelmolenlaan 6 in Woerden.  We beginnen om 19.45 uur en ronden om ca. 22.00 uur af. Inloop is vanaf 19.30 uur. Fijn als je op tijd aanwezig bent, zodat we in rust kunnen starten.

De kosten bedragen EUR 20,- per avond. Max. 8 deelnemers. Je plek is definitief na aanmelding.

Het is prettig om comfortabel zittende kleding aan te doen waar je goed in kan bewegen. Neem een (meditatie)kussen mee om op te zitten en eventueel een fleecedekentje die je om je heen kunt slaan. Tip: een notitieboekje & pen zijn handig om inzichten vanuit de oefeningen te kunnen noteren. 


Wat anderen van een ‘Her-inner wijsheid’ avond vonden: 

‘Een bijzondere avond die me in mijn lijf heeft doen landen en mijn bewustzijn over wat ik nodig heb om in balans te zijn heeft vergroot. Noodzakelijk onderhoud eigenlijk en echt een aanrader!’
– Feikje –

 ‘In een kleine groep, heel ontspannen en open. Werken aan je lijf & mind. Een cadeautje voor jezelf! Mirjam begeleidt het op zo’n positieve manier, waardoor je helemaal tot rust komt en met een glimlach naar huis gaat. Een oppepper voor jezelf’.
– Sandra –