Skip to content
Mountains. Fantasy abstract nature landscape. Nature conceptual image.
Individuele begeleiding

'Ik ben mezelf nooit verloren. Het sliep alleen in me'.

Gabriella's song uit 'As it is in heaven'

Jouw potentieel ont-dekken

Veel mensen zijn op zoek. Op zoek naar zichzelf. Op zoek naar een diepere verbinding en zingeving.  Op zoek naar meer liefde, meer intimiteit, meer verbinding in hun relaties, meer innerlijke rust, meer vitaliteit. De connectie te voelen met een groter geheel en met de magie van het leven.

Soms voel je dat je vast loopt. Dat ‘iets’ je tegenhoudt om ten volle van het leven te genieten en om volledig je eigen plek in te nemen. In je werk, je relatie, familiepatronen. Dat ‘iets’ zijn vaak oude patronen. Overtuigingen en emoties die je weerhouden je volle potentie te leven, die je innerlijke rust saboteren. Waardoor je de verbinding met jouw eigen wijsheid, die diep in jou altijd aanwezig is, wat kwijt geraakt bent. 

Van verstoppen naar ont-dekken

Er komt een moment in je leven dat je voelt dat het tijd is om te kijken naar dat wat je weerhoudt in het leven van je volle potentieel. Of soms kiest het leven dat moment voor je, omdat je geconfronteerd wordt met een relatiecrisis, een burn-out, ontslag, ziekte, verlies van een dierbare. Een crisis die al je veiligheden en zekerheden op z’n kop zet en die van je vraagt dat een nieuwe route te vinden. Je wilt onderzoeken wat die terugkerende levensthema’s je willen vertellen en hoe je een stap kan zetten in je persoonlijke en professionele groeiproces.  Om leiderschap te nemen over jouw leven en de keuzes die je maakt. Om het enorme potentieel dat in jou aanwezig is te ontsluieren. 

De natuurlijke stroom weer vrijmaken

Wil jij:

* Weer luisteren naar de boodschap van je lijf, je hart en je ziel?

* Landen in je lijf en meer vertrouwen op je intuïtie?

* Met andere ogen kijken naar je verhaal over je verleden?

* Je beschermingsmechanismes & overlevingspatronen doorzien en eruit stappen?

* Je emoties in balans brengen, zodat je innerlijke vrede ervaart?

* In contact blijven met jezelf en met de ander, ook als het lastig wordt?

* Trouw zijn aan jezelf en liefde voelen voor jezelf?

* Je krachtig en vitaal voelen?

* De kwaliteit van je relaties vergroten en verdiepen? 

Alles is in jou al aanwezig. Alleen vaak zijn er allerlei laagjes overheen gekomen. We zijn verleerd te luisteren naar de intelligentie van ons lichaam en vervreemd geraakt van (onze) natuur. We zijn ons gaan aanpassen aan wat de buitenwereld van ons verwacht(te). Opgedane levenservaringen hebben er toegeleid dat we op plekken zijn bevroren, waardoor delen van onszelf niet meer meedoen. Door jouw natuurlijke stroom weer vrij te maken komt je volle potentieel (weer) beschikbaar. 

Dat vraagt om dieper in jezelf af te dalen. Wat speelt er onder de oppervlakte? Welk verhaal wil je lichaam je vertellen? Jouw natuurlijk stroom kan vrijgemaakt worden als je ziet waar de blokkades zitten. Ontdekken wat jou gevormd heeft tot wie je nu bent en wat (onbewust) je gedrag in het hier & nu bepaald. Weten wat jouw unieke gave is die jij in de wereld brengt. En doorzien welke schaduwkanten je blokkeren dat ten volle te leven. Ken je jouw levensdoel: zie je de rode draad in de levenslessen die je op pad krijgt en hebt gehad? 

Door dit proces van bewustwording en innerlijke groei kun je je bevrijden van oude ingesleten patronen, van vastgeroeste emoties. Het is niet langer nodig om je maskers op te houden, dat wat beschermd moest worden heb je meer en meer van binnenuit geheeld. Je kunt je leven vanuit grotere vrijheid leven. Je levensenergie stroomt sterk pulserend weer door je systeem. 

Mijn 'way of work'

Ik geloof in werken op lagen voorbij praten alleen. Met ons hoofd weten we vaak heus wel wat er speelt, wat we eigenlijk zouden moeten doen. En toch.. iets komt daartussen waardoor je het niet voor elkaar krijgt. Met lichaamswerk en oefeningen maken we in de coaching contact met de meer onbewuste lagen in jou. Je komt in lagen voorbij de ratio, bij je diepere wijsheid. Precies daar wordt duidelijk waar je inhouden en (onbewuste) sabotage over gaat. Je beseft waar je verwondingen liggen, wat nog in stand gehouden wordt door je overtuigingen en wat nog beschermd wordt door overlevingsmechanismes. Dan ben je bij de bron, de plek waar heling kan plaatsvinden op een duurzame en liefdevolle manier.  

Ik combineer diverse methoden om je te verbinden met de natuurlijk stroom in jezelf en in relatie tot anderen in jouw omgeving:

* Systemisch werk, o.a. (familie) opstellingen

* Voice Dialogue, in gesprek met de verschillende ‘ikjes’ in jezelf

* Transactionele Analyse, zicht krijgen op scriptbesluiten 

* Innerlijk kindwerk

* Ademwerk, o.a. vanuit de yoga filosofie en vanuit de Wim Hof Methode

 * Emotional Freedom Technique (EFT), tapping om blokkades in je energiesysteem op te heffen

* Meditaties en visualisatie om in contact te komen met de wijsheid van je lijf en onderbewuste

* Chakrapsychologie, verbinden met energiecentra, organen en gerelateerde levensthema’s

* Verbindende communicatie (op basis van het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie)

* Werken met het medicijnwiel vanuit Native American Wisdom

* Natuurcoaching

 

Stap voor stap naar wezenlijke groei

In de coaching werken we met jouw concrete vraagstukken: welke (levens)thema’s wil jij onderzoeken? We gaan daarbij de diepte in: wat speelt er écht? We gaan op zoek naar de wortels van jouw vraagstukken. We kijken naar de verschillende contexten waarin je je beweegt, patronen en thema’s die daarin spelen. Hiermee kan ik optimaal aansluiten op jouw situatie, waardoor de impact het grootst is. 

In een intakegesprek kijken we samen of we vertrouwen hebben in een traject. Zo ja dan stemmen we af in hoeveel sessies passend zijn bij jouw situatie. Ik bied verschillende begeleidingsopties aan. Variërend van een kort inzichtgesprek, een aantal losse sessies voor een boost in jouw situatie, tot aan een diepgaand en transformationeel begeleidingstraject. 

De kosten voor een intakegesprek bedragen voor particulieren EUR 75,-. Mocht je besluiten niet verder te gaan met een coachtraject dan breng ik de kosten niet in rekening. 

 

Een holistische aanpak

Ik werk holistisch, wat zoveel wil zeggen dat ik lichaam, mind en spirit niet afgescheiden zie van elkaar. Recente breinonderzoeken tonen aan wat native american tradities en oosterse filosofieën al lang wisten: de grote verbondenheid tussen lichaam, mind, spirit en de verbondheid met de (natuur)wereld om ons heen. 

Ik heb een palet aan mogelijkheden om in te zetten, wat ik afstem op jouw situatie en wensen. Sessies zullen altijd een mix zijn van praten (bewuste laag) en werken op de meer onbewuste lagen:

*  via meditaties waarin er ruimte ontstaat om in contact te komen met de antwoorden in jezelf en het grotere veld. 

* via lichaamswerk, in de vorm van adem, lichte yoga oefeningen, vrije beweegexpressie en shaken. 

* via energetisch werk, in de vorm van EFT (tapping points), het vrij maken van je energiebanen o.a. door het werken met stemvorken of aanraking. 

 

Jouw toewijding is de sleutel

Coaching vraagt ook echt iets van jou. Als je op zoek bent naar een quick fix, naar een trucje, dan past mijn filosofie niet bij jou. Ik zie coaching als een proces van bewustwording en toewijding. Het vraagt van jou de moed én de aandacht om de weg naar binnen te gaan. Om de confrontatie aan te gaan met je eigen patronen, je conditioneringen, je angsten. De stukken aan te kijken die je energetisch niet meer bewoont, waar je liever omheen loopt. Daar ligt de schat! 

Het vraagt toewijding om tijd vrij te maken voor (kleine) practices voor substantiële groei in jouw manier van leven. In de coaching krijg je tussen de sessies ook reflectie- en experimenteer opdrachten mee. Het is belangrijk dat je daar tijd voor vrij maakt en het integreert in je leven. Dan kun je de groei doormaken waar je naar verlangt.