De jaargroeicirkel

Een diepgaand programma voor professionals om persoonlijke kracht, leiderschap en wijsheid te versterken. Met 6 ontwikkel retraites van 2 dagen in het prachtige voormalige klooster Samaya versterk en hereik je jouw eigen levensweg en bepaal je vanuit het contact met jouw essentie (opnieuw) koers. Je leert antwoorden te vinden niet alleen op de laag van denken, maar ook op de laag van intuïtie en wijsheid.

You either walk inside your story and own it, or you stand outside your story and hustle for worthiness.

– Brené Brown –

De Jaargroeicirkel is een diepgaand programma om je persoonlijke kracht, leiderschap en levenswijsheid te versterken. Voor professionals die bezieling en zingeving als leidraad in het leven willen vergroten. En daarbij verbinding willen maken met gevoel, lichaamsbewustzijn en intuïtie. In zes tweedaagse retraites creëer je ruimte om stil te staan, terug te kijken, te herijken en vanuit jouw essentie opnieuw koers te bepalen. Je leert kijken naar (onbewuste) patronen en antwoorden te vinden op vraagstukken waar jij in je werk of leven voor staat. Je doorziet wat er stagneert en wat er nodig is het weer in beweging te brengen. Daarbij leer je antwoorden te vinden niet alleen op de laag van denken, maar ook op de laag van intuïtie en wijsheid. Je ontdekt wat je te doen hebt, ongeacht of dat een moeilijke, prettige of uitdagende weg is. Zo ga je leven en werken vanuit jouw persoonlijke waarden en kwaliteiten, jouw levenskracht belichaamd. De Jaargroeicirkel is een samenwerking tussen Annemiek Hormann, een ervaren leiderschapscoach, en mij. 

Programma

In de rust van een voormalig klooster werk je in zes 2-daagse ontwikkelretraites met jouw actuele uitdagingen en thema’s.
De retraites worden met elkaar verbonden door oefeningen en door zelf geformuleerde acties en doelstellingen. 

Wij nodigen je uit om
vanuit jouw verlangen en nieuwsgierigheid de weg naar binnen te maken
en vanuit jouw zielskracht en intuïtie de weg naar buiten vorm te geven.

Blok 1

De weg naar binnen. Versterken van de verbinding met jezelf. Contact met je lichaam, je hart. Contact maken met je eigen kracht en je uitdaging. Zelfcompassie versterken. Ontwikkelbehoefte voelen en benoemen, verhelderen en bekrachtigen.

Blok 2
Verdiepen 
en verbinden met het verleden. Eigen geschiedenis verkennen, verhalen delen en in contact blijven met het hier en nu. Zelfcompassie verdiepen. Triggers en krachtbronnen leren kennen.

Blok 3
Verstillen 
en verbinden met jouw verlangen, waarde en missie. Je gaat jouw verlangen actualiseren en visualiseren. Met elkaar uitdagingen concretiseren en vanuit je diepste kern een interne koers uitzetten.

Blok 4
Vrijmaken 
van plezier om te creëren en oude belemmeringen en angsten voorzichtig leren zien en leren loslaten. Zijn wie je wilt zijn en doen wat je zelf zinvol vindt.

Blok 5
De weg naar de buitenwereld. Verwerkelijken en verbinden. Het verbinden van je behoefte met je omgeving en de mensen en de organisatie om je heen. Creëren in contact en in balans.

Blok 6
Plan voelen, zien, begrijpen en delen. Delen en vieren van kleine en grote successen. Zelfacceptatie; zijn wie je bent, in verbinding met je omgeving.

Over de locatie

We zijn tijdens de retreats in het prachtige klooster van Samaya. Op deze fijne plek vertoef je te midden van de natuur, de rust en de stilte van het landelijk gelegen Werkhoven. Samaya beschikt over een prachtige natuurtuin en een labyrint. Je ervaart er een relaxed levenstempo en wordt uitgenodigd voor verstilling en vertragen. De ambiance en sfeer dragen bij aan een perfecte bedding voor een verdiepende retraite; om aan de slag te gaan met jouw actuele thema’s, uitdagingen en leerdoelen.

Courage starts with showing up and letting ourselves be seen

– Brené Brown –