Be the change you want to see in the world

Mahatma Gandhi

Mirjam Diependaal dus, geboren in 1977. Consultant, coach, trainer, facilitator, yogateacher, vrouw, partner, moeder, vriendin, dochter, zus. Allemaal ‘rollen’ die ik vervul. Maar bovenal… voel ik mij mens! Dat is ook waar het voor mij in de basis over gaat. Vanuit ons mens-zijn ontstaat echt contact: tussen mensen, tussen teams, in organisaties. Ik geloof dat dat ook precies is wat de wereld nodig heeft: authentiek zijn; je masker af durven zetten.

Mijn passie voor mensen, voor verbinding en voor werkelijk contact is altijd de drijfveer geweest in alles wat ik doe: nu als Agile coach binnen transformatieprocessen. Hoe kun je cultuurverandering inzetten waarbij mensen empowered en enabled worden…. Tien jaar lang heb ik vanuit mijn eigen bedrijf mensen begeleid op het gebied van authentieke & effectieve communicatie, op het gebied van (personal) leadership. Ik heb mensen individueel in vraagstukken mogen begeleiden en met teams gewerkt om hen sterker en succesvoller te maken. In de opleiding tot Intuïtief coach van IMC Mensontwikkeling heb ik jarenlang coaches opgeleid om zichzelf als instrument in te kunnen zetten in de begeleiding van anderen. Hoe je bewustwording wakker kan maken, vanuit het stellen van goede vragen en het spiegelen van (onbewust) gedrag.

Ik geloof in de kracht en creativiteit van mensen. Er zit zoveel potentieel in ieder van ons. Soms mogen op individueel vlak oude overtuigingen opgepoetst worden. Soms vraagt het op organisatieniveau om meer autonomie bij mensen zelf neer te leggen om de potentie vrij te laten komen. Het is mijn passie om potentie te laten stromen; het mooiste te halen uit mensen, uit teams, uit organisaties. Successen behalen via de mens-as. Zo kunnen we met elkaar de wereld leuker en mooier maken!

Mensen ervaren mij als warm, betrokken en helder in het te doorgronden waar het werkelijk over gaat. Daarbij durf ik bij pijn en ongemak te benoemen; zodat er oplossingsrichtingen vrij komen.

Ik werk organisch, aansluitend op dat wat er is. Ik combineer mijn analytische vaardigheden met gevoel en intuïtie. Zo verbind ik hoofd, hart en lijf en nodig ik de ander uit dat ook te doen. Daarmee komt een schat aan extra informatie, potentieel en perspectief beschikbaar.

Van oorsprong ben ik opgeleid als HR-professional en heb ik ervaring opgedaan in het ontwikkelen van mensen binnen de organisatiecontext. Daarnaast ben ik opgeleid als intuïtief coach (2007, IMC Mensontwikkeling) en heb ik vele verdiepende trainingen gevolgd op het gebied van Systemisch werken, Drijfveren (DISC gecertificeerd), Verbindend communiceren, Transactionele Analyse, Deep Democracy (over het faciliteren van groepsgesprekken), Agile/Scrum, natuurcoaching en lichaamswerk/yoga. Dit alles neem ik mee in mijn werk nu als Agile transformatie coach.

Kwaliteit en professionaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Ik heb een grote drive om mij steeds verder te ontwikkelen: door training, intervisie en het lezen van vakliteratuur. Ik ben ervan overtuigd dat blijven groeien als mens nodig is om anderen (zowel individueel, teams en organisaties) te kunnen begeleiden. Ik ben als Senior Practioner Coach aangesloten bij en geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO/EMCC).