Skip to content
Labyrinth
Meer Mirjam

Mirjam Joan Diependaal, geboren in 1977. Vrouw, (klein)dochter, zus, partner, moeder van 3, coach, trainer, yogateacher, vriendin, vrijwilliger in een hospice…. Zomaar wat plekken die ik inneem in systemen en rollen die ik vervul. Ik geloof dat het de uitnodiging én de bedoeling van het leven is om bij de echtheid onder al deze rollen te komen. Om ten volle je plek in het leven aan én in te nemen. Om je volle potentie te leven. Dat vraagt om je levensthema’s aan te kijken en steeds te groeien als mens. Dat is ook het pad dat ik zelf continu bewandel. Alle maskers die ik in de loop van mijn leven opgezet heb te laten smelten, alle sluiers af te doen. Daarmee land ik steeds dieper in mijzelf, in wijsheid en innerlijke rust. 

Mensenmens & Onderstroom-Ontdekker

Ik hou van echt en oprecht contact. Mensen ervaren dat ik goed luister en dat álles er mag zijn. Ik luister achter de woorden, achter de maskers en zie dat wat er echt is. Ik creëer een bedding waarin alles ontmoet kan en mag worden. Juist op de lagen waar het schuurt, waar het kwetsbaar is, waar de twijfel woont, waar we ons meestal minder makkelijk openen. Ik hou van die echtheid, met alle schoonheid en alle rauwe randjes die daarbij horen.

Mijn liefde voor mensen, voor interacties in en tussen mensen, heeft ook altijd in mijn werkleven centraal gestaan. Binnen het bedrijfsleven heb ik eerst gewerkt als HR-adviseur en later als Management Development specialist waarin ik opleidingstrajecten ontwikkelde. Later (2008) begon ik voor mijzelf als trainer en coach. Voor IMC Mensontwikkeling heb ik 10 jaar lang de jaargang Intuïtief Coachen gegeven. Meer dan 100 mensen heb ik opgeleid tot professioneel coach. Het bouwen aan bewustwording is de rode draad in mijn werkleven. Daarin is ook communicatie een belangrijk aspect. Als coach/trainer heb ik veel ervaring in het verzorgen van communicatie- en teamtrainingen binnen (grote) organisaties gericht op verbinding leggen vanuit authenticiteit en de onderstroom zichtbaar maken. 

Mijn organisatiesensitiviteit heb ik ontwikkeld in mijn rol als Agile coach/consultant. Daarin heb ik binnen diverse organisaties gewerkt aan het ontwikkelen en versterken van wendbaarheid van mensen, teams en organisaties. Mijn kracht en liefde ligt daarbij vooral in het werken aan innerlijk leiderschap: binnen teams en met leiders. Ik heb diverse leiderschapstrajecten begeleid.

Of ik nu werk met leiders, met teams, met individuen… of het organisatievraagstukken zijn of diepe persoonlijke thema’s… ik zie het steeds weer: uiteindelijk komt het neer op hoe je contact maakt met jezelf én met de ander. In hoeverre je bereid bent echt te luisteren, in hoeverre je volledig verantwoordelijkheid kunt nemen voor jezelf en voor de relatie, de kwaliteit van de verbinding die je creëert. Daar ligt de ingang; oprecht contact, durven praten over dat wat wezenlijk is. Het vraagt volledige eerlijkheid en verwondering. I love it!

Liefde voor de natuur & lichaamswijsheid

Ik voel een grote liefde voor de natuur, voor de rijkdom van de aarde. Ik ben graag in de natuur; het strand, het bos… het brengt me naar de stilte en de wijsheid in mezelf. Ik kan er ontladen en opladen. De natuur spiegelt mij waardevolle levenslessen. Zo verbind ik me bewust met het ritme van de seizoenen en stem ik af op de unieke kwaliteiten die ieder seizoen te bieden heeft. Het verstevigt het volgen van het natuurlijke ritme in mijzelf. Ik geloof dat veel problemen waar mensen tegenaan lopen samenhangen met de vervreemding van hun eigen natuur. Door te beseffen dat wij onderdeel zijn van de natuur en dat dit natuurlijke ritme ook in ons zit, komen we weer in balans met de universele krachten wat onze levenskwaliteit ten goede komt. 

Ik geloof in de oerwijsheid van mijn eigen lijf; mijn vrouwenlichaam dat feilloos weet wat goed voor me is. Ik voel een diepe liefde voor deze lichaamswijsheid. Ons lichaam weet ons feilloos te vertellen wat wel en wat niet goed voor ons is. Alleen zijn we vaak verleerd hier op af te stemmen. Mijn passie voor yoga (en mijn Yoga Teachersschap) heeft de liefde voor lichaamswijsheid versterkt. De verbinding herstellen met mijn eigen lichaam heeft me zoveel gebracht: mijn lichaam is mijn kompas geworden en ik ervaar keer op keer de magie van het zelfhelend vermogen van mijn lichaam. Het volledig en liefdevol bewonen van mijn lichaam is diep vervullend. En… eerlijk is eerlijk… soms ook een klus op zichzelf. Want in je lijf kom je ook alles tegen waar het nog waar nog blokkades zitten, waar het leeg is en verkrampt. Maar wat een levensenergie en vrijheid ontstaat er als alle verkrampte plekken weer gaan stromen. Mijn liefde voor lichaamswijsheid neem ik mee in de coaching, waarin het openen en diep landen in je lichaam een belangrijk onderdeel is. 

The only way to do great work, is love what you do

Passie

waarom ik doe wat ik doe

Coaching is voor mij niet zo maar een ‘baan’, het is een diepe passie. Ik doe niets liever dan ook anderen begeleiden op het pad van bewust leven, eigen wijsheid her-inneren en het bevrijden van (oude) ballast.

Jezelf leren kennen

Ik ben het instrument

Mijn ontdekkingstocht

Ik kan anderen alleen maar begeleiden zichzelf te leren kennen en hun wijsheid te her-inneren als ik dat pad zélf ten volle (voor)leef. Met alle heerlijkheid die daarbij hoort én met alle modder waar ik me soms ook doorheen te ploeteren heb.

het mooiste geschenk dat we een ander kunnen geven

Continu ont-wikkelen

kennis blijven aanvullen

Ik sta voor kwaliteit, voor integriteit. Ik besef dat ik met mensen werk op wezenlijke lagen. Dat neem ik heel serieus. Als erkend Senior Coach besteed ik continu aandacht aan verdieping van mijn professionele vaardigheden en mijn persoonlijke groei.