Natuurcoaching

Listen to the voice of nature, for it holds treasures for you.

– From the Huron Native American people –

Samen op pad

We kunnen veel leren van natuurvolken. Zij leven in verbinding met de natuur en wéten dat alles bezield en verbonden is. Hiermee ervaren zij de ‘sacredness of life‘. In onze cultuur zijn we vaak ver verwijderd geraakt van het leven in afstemming met het ritme en de cycli van de natuur. En daarmee zijn we vaak óók vervreemd geraakt van onszelf en van een stuk magie in ons leven. Op het moment dat je weer verbinding maakt met de natuur, her-innert jouw systeem een grotere wijsheid. Je kunt weer dieper verbinding met jezelf maken en voelen dat je onderdeel bent van een groter geheel. 

Reconnect with (your) nature

In een sessie in de natuur ga je weer voelen wat voor jou van wezenlijk belang is. In de stilte van de natuur kan jouw diepere wijsheid zich kenbaar maken. Samen met de natuur ont-dek je wie jij bent en wat je te doen hebt. Alle antwoorden zitten al in jou!

De natuur spiegelt jouw thema’s en biedt een schat aan informatie, metaforen en symboliek. Het ritme van het lopen, het stilstaan en vertragen om te bezinnen… het draagt allemaal bij om helderheid te brengen in jouw vraagstuk. Het helpt je om jouw situatie vanuit een breder perspectief te kunnen zien en doorvoelen. In verbondenheid met jezelf en een groter geheel kom je tot de kern van jouw situatie en vallen inzichten en antwoorden op hun plek.

Samen op pad

We wandelen in een mooi natuurgebied waarvan we de locatie in overleg afstemmen. Weer of geen weer. We zijn met wat er is en wat zich wil ontvouwen. Door jouw thema’s te verbinden met het grotere geheel ontstaat altijd helderheid.   

Ik luister, ik spiegel, ik geef terug wat ik intuïtief waarneem. Maar bovenal ben ik ‘spaceholder’. Ik creëer een veilige setting waarin jouw proces zich kan ontvouwen. Ik nodig jouw systeem uit dieper te zakken en te ontspannen. En ik bied een ruimte waarin alles welkom is, ook de dingen die lastig of moeilijk zijn. Ik help je te vertragen en tot jouw kern en wijsheid te komen. 

Maatwerk voor jou

Als je geen behoefte hebt aan een heel traject, maar wel eens wilt sparren of dingen op een rijtje wilt zetten, dan is een natuurcoaching-sessie bij uitstek geschikt. In verbinding met de natuur, in beweging en verstilling ontstaan altijd inzichten vanuit een meer onbewuste laag. Die brengen helderheid en zijn het kompas voor de stappen en keuzes die jij te maken hebt. Uiteraard kan natuurcoaching ook onderdeel zijn van een langer coachtraject. 

In basis duurt een wandeling ongeveer 5 kwartier. Soms kan het juist fijn zijn om nog meer in de stilte en wijsheid van de natuur te zakken en de diepgang verder op te zoeken. Een langere sessie (van 2 à 2,5 uur) is ook mogelijk. 

The old Lakota was wise. He knew that man's heart, away from nature, becomes hard.

– Luther Standing Bear –