Skip to content
Regenboog
Testimonials

"Onze grootste overwinning is niet dat we nooit vallen. Maar dat we steeds weer opstaan"

Confucius

Ieder mens is uniek. Iedere vraag is uniek. Iedere coachsessie, training of workshop is uniek. Ik stem steeds af wat er is, wat klopt voor jou, in dat moment. Dat doe ik intuïtief en in samenspel met jou. Zo ontstaat maatwerk, zo ontvouwt precies dat zich wat voor jou aan de orde is. We volgen jouw lijf, jouw verhaal, jouw patronen. We werken met wat zich toont en wat ontmoet wil worden. 

Wat coaching in beweging bracht bij mensen die ik mocht begeleiden

En hoewel alle trajecten anders zijn, vind je het misschien wel fijn om te lezen hoe anderen het werken met mij ervaren hebben. Wat het hen gebracht heeft. Welke impact het heeft gehad op hun leven, hun mindset, hun keuzes. 

Ik wilde leren om meer zelf de regie te nemen over wat ik wel/niet doe. Me niet laten leiden door de verwachtingen van anderen, maar diep verbonden zijn met mijn eigen wijsheid. Ik ben me door de coaching bewust geworden welke (oude) patronen mij belemmerden om te schitteren. Om te dúrven schitteren. De coaching heeft me geholpen veel meer te vertrouwen op mijn eigen proces. Ik kan in contact nu bij mijzelf blijven, waardoor ik veel steviger en vanuit vertrouwen mijn eigen koers vaar. Trouw aan mezelf én met respect voor en in verbinding met een ander. Wat heel prettig is aan de coaching van Mirjam is dat ze op verschillende lagen insteekt: cognitief, emotioneel en energetisch. Daarmee weet Mirjam heel snel de essentie te pakken. Door de persoonlijke aandacht die er ook tussen de sessies was (mailen en soms telefonisch coachcontact tussendoor) voelde de coaching als een continu proces, ook tussen de afspraken door. Wat Mirjam terugschreef op basis van mijn input bleef vaak nog een lange tijd resoneren.
Anna
Ik had al een tijdje het gevoel dat er iets moest veranderen. Maar dat kwam er niet uit, het gebeurde niet. Nadat ik Mirjam ontmoette bij de training 'Authentiek en Effectief communiceren' die zij gaf, had ik het idee dat zij mij wel eens verder kon helpen. Natuurlijk heb je wel een vermoeden waarom dingen zijn zoals ze zijn maar toch doe je het niet. Samen zijn we op zoek gegaan naar mijn ‘rem’. Gedurende de coaching werd het mij steeds duidelijker dat ik keuzes moet maken, prioriteiten stellen en niet altijd maar EN EN willen. Bovendien zijn het mijn keuzes, mijn beslissingen, mijn leven. Daarnaast moet ik wat meer vertrouwen hebben in mezelf en niet de monkey mind laten overheersen. Het is prima zoals ik presteer. Ik ben er nog niet, ik dwaal nog wel eens af, en soms ook heel bewust, maar mijn uiteindelijke doel is duidelijk: vrijheid. Het pad er naar toe is mijn pad, in mijn tempo, op mijn manier. Met haar warme en persoonlijke benadering heeft Mirjam me er toe aangezet hier over na te denken, en nog eens en nog eens. Ook na de 5 sessies is dit nog lange tijd doorgegaan en nog steeds. Mirjam heeft met haar vragen, oefeningen en intense contact ervoor gezorgd dat de mist wat verdween en mijn pad zichtbaar werd. Dankjewel, Mirjam.
Frank
Ik heb het coachtraject als heel prettig en leerzaam ervaren. Ik voelde me gezien, begrepen en gehoord. Het heeft mij op veel punten aan het denken gezet. Ik heb meer zicht op mijn handelen gekregen, op wat ik nodig heb en dat ik dit kan en mag aangeven. De gesprekken hebben voor mij zichtbaar gemaakt dat ik op sommige punten veel binnenhoud in plaats van het gesprek erover aan te gaan en me te uiten. Ik besef nu veel beter dat ik getriggerd word als ik me niet gezien of gehoord voel, waar ik vervolgens zelf (onbewust) heel veel last van heb. De oefening die we deden met het maken van klank, met het gebruiken van mijn stem, had heel veel impact. Daardoor realiseerde ik me dat er diep in mij een soort 'basic sadness' is, een gemis. Het heeft me een eerste stapje in verbinding gebracht met mijn innerlijk kind.
Yasmine
De coaching heeft me innerlijke rust opgeleverd, ondanks dat de werkdruk hoog blijft. Ik kan er nu zelf veel beter mee omgaan. Ik besef waar ik mijn eigen keuzes kan maken. Ik durf te zijn wie ik ben, zonder te gaan pleasen. Mirjam, ik kwam altijd graag bij je in de wetenschap dat ik altijd met wéér een beetje meer bagage en met meer lucht en ruimte bij je wegging. Je integere aanpak, je luisterend oor, je analytisch vermogen om je vinger steeds op (één van) de zere plek te leggen. De tools die je me steeds mee gaf. En zeker niet als laatste, je warmte waarmee je me altijd omringde. Het was top!
Jos
De coachingsgesprekken hebben mij echt verder geholpen. Ik leerde vanuit andere perspectieven kijken, waardoor er veel meer mogelijkheden ontstonden. Ik durf meer voor mezelf op te komen en ik laat me minder beïnvloeden door de mening van anderen. Ik ben opener geworden: ik kan zaken veel beter vanuit andermans oogpunt bekijken nu, waardoor mijn contact met anderen verbeterd is. Ik voel mezelf een stuk vrijer en ik leg mezelf minder beperkingen op. Ik doe de dingen die voor mij belangrijk zijn, op mijn manier. Het is makkelijker geworden om 'nee' te zeggen, omdat ik veel beter ben gaan voelen wat goed en passend is voor mij. Mirjam is heel prettig in de begeleiding: ze daagt je uit om dingen op andere manieren te bekijken, zonder dat ze je het gevoel geeft dat het verkeerd is hoe ik denk.
Kirsten
Als ik terugkijk op het afgelopen jaar, dan kan ik oprecht zeggen dat de coaching een zeer waardevolle ervaring was en een leerzaam traject is geweest. De persoonlijke en warme benadering van Mirjam was precies goed en heeft me zeer op mijn gemak laten voelen. Ik ben gedurende het traject bewuster naar mezelf gaan kijken, ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik zit beter in mijn vel. Ik ben als persoon vrolijker en meer open geworden. Ik ben me bewuster geworden van mijn gedrag. De natuurcoachsessie die we buiten deden als onderdeel van het traject heeft me zowel letterlijk als figuurlijk uitgenodigd om in beweging te komen. De ontspanningsoefeningen (ademoefeningen en bodyscan) stonden wat verder van me af. Maar alles bij elkaar was het een mooie mix van tools & opdrachten die mij zeer hebben geholpen.
Douwe
Mirjam is een professional met een warme persoonlijkheid. Je voelt de oprechte betrokkenheid. De coaching met Mirjam resulteerde voor mij in een life changing mindset. Ik heb veel inzicht verkregen en veel geleerd over mijzelf, anderen, relaties, meditaties & beyond ! Soms viel het tijdens de coaching zelf nog niet geheel op z’n plek, maar kwam later pas het “Aha” moment. De coaching is dan ook echt een reis en niet alleen een momentopname. Dat maakt het ook zo effectief & impactvol. To all: Gun jezelf jouw eigen journey met Mirjam aan je zij!
Lisa
Coaching heeft me dichter bij mijn gevoel gebracht, in alle hoedanigheid. Een begin van een ontwikkeling die zich nog verder zal gaan ontvouwen. Het proces van zelfinzicht is op gang gebracht. Ik ben me veel bewuster geworden van wie ik als persoon ben, wat voor mij belangrijk is en hoe ik dat in contact kan brengen met anderen (en hier mijn behoeften & grenzen in kan aangeven). Wat me het meest is bijgebleven aan de manier van begeleiding is dat Mirjam me steeds hielp te zien dat ik de antwoorden eigenlijk al in mezelf had zitten. Mirjam heeft me geholpen deze naar boven te halen en woorden te geven. Op sommige momenten hield ze me ook een spiegel voor. Dat was confronterend, maar wel heel goed.
Jane
Ik vond de 5 coachsessies bij Mirjam heel prettig. Door haar open houding straalt ze rust uit. Ik ben mij veel meer bewust van mijn valkuilen en heb het veel sneller in de gaten als ik er instap. Hierdoor is het makkelijker is om nog bij te sturen. Ik had gedacht minder uit de voeten te kunnen met 'het naar binnen kijken'. Maar deze gedachten waren maar van korte duur. Wat is er veel te zien in mijzelf... Je nam me mee op reis en ik kon mijzelf hieraan overgeven en erin mee gaan. Het bewust voelen heeft me heel veel waardevolle informatie over mezelf opgeleverd. Mirjam heeft een prettige stem, geeft je op het juiste moment handvaten, is niet onder de indruk van tranen, stelt je op je gemak, daagt je uit, geeft richting en laat je vrij in je keuzes. Dankzij de coaching heb ik veel over mijzelf ontdekt en kan ik mijn ontwikkelingspad nu verder zelf lopen.
Charlotte
Tijdens het coachingsproces heb ik geleerd dat ik meer van het NU mag gaan genieten in plaats van vast te zitten in negatieve emoties en gedachten. Ik heb geleerd te relativeren in plaats van te strijden. Door de coaching maak ik dat wat ik voel nu op een constructieve manier bespreekbaar, in plaats van dat wat me dwars zit voor mezelf te houden. Ik ervaar meer rust in mezelf en kan meer genieten van het leven. De twee buitensessies die we gedaan hebben in het coachtraject hebben veel indruk gemaakt. Mirjam betrekt alle elementen daarbij. Hierdoor liet ze me in één keer ervaren (door het sleuren aan een sterke tak) wat ik eigenlijk al jaren aan het doen ben. Het zijn in de natuur, het vertragen en het bewust worden van het moment hebben me enorm geholpen.
Thomas
Ik zag er in eerste instantie heel erg tegen op om mezelf bloot te moeten geven in de coaching. Ik ben iemand die altijd zelf alles wil oplossen en om tot de conclusie te komen dat dit nu niet lukte, dat voelde als falen. Maar de coaching heeft me zoveel opgeleverd. Ik ben anders naar mezelf gaan kijken: ik vind mezelf nu de moeite waard en durf trouw te zijn aan wat voor mij belangrijk is. Ik heb geleerd om mijzelf eerder uit te spreken als ik het niet eens ben (en het niet in te slikken). De sessies hebben me een grote spiegel voorgehouden en ik denk er nog vaak aan terug. De ademoefeningen doe ik nog regelmatig.
Janneke
De coaching was voor mij een bijzondere ervaring. Na een mindere periode in mijn leven waardoor ik uit mijn werk raakte, heeft het coachingstraject mij weer richting gegeven. Ik sta nu sterker in het leven. Ik heb geleerd dat ik niet alles zelf kan en hoef op te lossen. Ik kan nu beter mijn eigen grenzen aangeven. De oefening waarin we de personen uit een praktijkcasus op de grond uitbeelden en keken wat hier in het systeem gebeurde heeft me echt een spiegel voorgehouden over mijn eigen rol hierin. De ademhalingsoefeningen waren zeer effectief en krachtig; een fijne ervaring.
Erwin

Ben je nieuwsgierig geworden of ik wat voor je kan betekenen?