You are a pulsating organism, that wants to come alive

David Berceli

TRE® draagt bij aan: 

  • een ontspannen gevoel en een relaxtere houding naar je omgeving
  • meer emotionele veerkracht
  • minder hoofd-, nek-, schouderpijn, rug- en andere spierpijn
  • meer levensenergie
  • betere nachtrust
  • betere concentratie & meer geduld
  • beter om kunnen gaan met stress
  • het beter verwerken van heftige gebeurtenissen
  • vermindering van burn-out verschijnselen
  • afname van piekeren, onrust, angsten, en paniekgevoel

Wil je zelf TRE® ervaren? 

Wil je ontdekken wat TRE® voor jouw welzijn kan betekenen. Hoe je je vrijer en levenslustiger kan voelen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel?

Je kunt bij mij zowel terecht voor individuele TRE® sessies als voor TRE® in een groep. 

Sommige mensen voelen zich comfortabeler in het 1-op-1 werken, anderen vinden juist de energie van een groep ook heel prettig. Omdat ik beide opties aanbied, kan jij kiezen wat voor jou het fijnste en het meest passend is. Als je twijfelt, neem dan gerust even contact met me op! 

Een individuele TRE® sessie

Om verschillende redenen kan je de voorkeur hebben voor een individuele TRE® sessie. Het voordeel van een individuele sessie is dat ik me helemaal kan richten op jou: op jouw lichaam, op jouw thema’s en op jouw individuele uitdagingen (fysiek, mentaal of emotioneel). Als je weet dat er nog onverwerkte dingen spelen in je leven of als je fysieke uitdagingen hebt en er veel strakheid in je lijf zit dan kan een individuele sessie ook beter aansluiten. Ik kan jou dan meer zorg en ondersteuning bieden. Neem gerust contact met me op om te overleggen wat voor jou het beste zou passen. 

In een individuele sessie begeleid ik je in het TRE® proces. Ik leer je de bijbehorende oefeningen om het ontladingsmechanisme aan te zetten. De oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk en waar nodig kan ik je alternatieve houdingen aanreiken. Soms kan het ook fijn zijn met ondersteunende middelen te werken, zoals een bolster. Alles dient het zo comfortabel mogelijk laten verlopen van het TRE® proces, zodat jouw lichaam opgebouwde spanning kan loslaten. TRE® werkt ontgiftend en vitaliserend: het proces ondersteunt een balans op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Na een TRE® sessie voelen mensen zich vaak gegrond en ontspannen. Je kan je ook heel levendig voelen en de energie meer door je heen voelen pulseren. 

In de sessie(s) leer ik je hoe je de oefeningen zelfstandig thuis op een veilige manier kan gaan doen. Het is aan te raden om 3 sessies in een periode van 4 tot 6 weken te doen onder begeleiding. Daarna kun je TRE® op ieder moment thuis inzetten ter ondersteuning van je gezondheid, het versterken van je veerkracht en het je bevrijden van stress. 

Eerste TRE sessie (ca. 5 kwartier)

Een wat langere sessie van ca. 5 kwartier inclusief kennismaking en korte uitleg over hoe stress in je organisme werkt, de relatie met veiligheid & onveiligheid. Vervolgens neem ik je mee in de TRE oefeningen. We kijken waar voor jou persoonlijk winstpunten liggen om dieper tot rust en aanwezigheid te komen. Je ervaart hoe in je in jouw systeem het ontladingsmechanisme ‘aan’ kan zetten en je leert te reguleren tussen ontladen én ontspannen.

Vervolg TRE sessie (ca. 90 min)

In de vervolgsessies kan ik door maatwerk in samenwerking met jou inspelen op spanningspatronen in jouw systeem. We volgen de ‘tremoren’ (trillingen die horen bij het ontladen) en kijken hoe we hen uit kunnen nodigen opgeslagen spanning in alle delen van je lichaam te ontladen. Daar waar het lichaam ooit moest fragmenteren, ga je jezelf meer en meer weer als één geheel ervaren. Je voelt meer levensenergie en ontspanning. 

Basis Traject TRE van 3 sessies

Wil je puur de basis van TRE leren? Met 3 sessies kun je een goede en veilige basis leggen om er thuis verder mee aan de slag te gaan en te integreren in je eigen practice. In het basis TRE traject reik ik je de inns en outs aan. Je hebt meer zicht gekregen op de patronen hoe jij omgaat met spanning en heb je ingangen gevonden om daar een ander antwoord op te vinden. Het basis pakket bestaat uit een eerste sessie van ca. 5 kwartier en 2 sessies van ca 1 uur)

Verdiepend Traject TRE van 3 sessies

Soms is het passender om meer tijd te nemen voor de vervolgsessies. Dat we meer in vertraging en verdieping je systeem kunnen ondersteunen in dat wat wilt ontladen. Ik combineer de sessie dan ook met afgestemde aanraking, waarmee je lichaam dieper kan releasen. Na de eerste sessie volgen 2 langere sessies van ca, 1,5 uur. 

Inclusief BTW voor particulieren, exclusief BTW voor zelfstandigen of wanneer de werkgever de kosten vergoedt. 

TRE® in een groep

Naast individuele sessies bied ik ook TRE® aan in een groep. Het kan fijn zijn om zo je TRE® bij te houden. Of om kennis te maken met TRE®. De energie van de groep kan je eigen ervaring verdiepen en versterken, omdat we met elkaar een setting creëren van rust, ontspanning en bij jezelf naar binnen gaan. Ook kan ik je (met name als je de basis van jouw persoonlijke TRE® proces eigen gemaakt hebt vanuit een individuele sessie) tips geven om vanuit daar TRE® thuis verder te verdiepen. Het bijzondere is dat TRE® altijd gaat over hoe jij je verhoudt met prikkels, grenzen en centrering. Dus TRE® leert je vooral over het leven, over jóuw leven! 

In de groepssessie neem ik je mee in de 7 TRE® oefeningen om het ontladingsmechanisme aan te zetten. Ook kan het zijn dat ik als het ontladen eenmaal geactiveerd is wat speel met varianten. 

De groep is maximaal 8 deelnemers groot, zodat er ruimte blijft voor persoonlijke aandacht. 

Zie de agenda voor de komende groepssessies. 

And I said to my body softly 'I want to be your friend'. It took a long deep breath and replied 'I have been waiting my whole life for this'.

Nayyirah Waheed