You are a pulsating organism, that wants to come alive

– David Berceli –

TRE® avonden in een groep

Wil je zelf TRE® ervaren of jouw TRE® practice bijhouden of verder verdiepen? Weet je welkom in één van de TRE® avonden die ik met regelmaat organiseer. Daarin breng ik naast TRE® ook andere elementen uit mijn werk – uit andere lichaamsgerichte stromingen (zoals de Healing TAO & innerlijke alchemie) samen. 

De energie van de groep kan je eigen ervaring verdiepen en versterken, omdat we met elkaar een setting creëren van rust, ontspanning en bij jezelf naar binnen gaan. Ik kan je tips aanreiken om vanuit daar je TRE® beoefening thuis verder te verdiepen. Het bijzondere is dat TRE® altijd gaat over hoe jij je verhoudt met prikkels, grenzen en centrering. Dus TRE® leert je vooral over het leven, over jóuw leven! 

Sommige mensen voelen zich comfortabeler in het 1-op-1 werken, anderen vinden juist de energie van een groep ook heel prettig. Omdat ik beide opties aanbied, kan jij kiezen wat voor jou het fijnste en het meest passend is. Als je twijfelt, neem dan gerust even contact met me op! 

De inhoud van de avond laat ik organisch ontstaan. Daarin is er een mix van oefeningen uit de Healing TAO om de psoas en het zenuwstelsel verder te ontspannen en TRE®. Zo zal iedere avond net anders kunnen zijn. Dat betekent dat ik niet alle 7 basis oefeningen vanuit TRE® volg in de avond. Mocht je helemaal nieuw zijn met TRE® dan kan het fijn zijn eerst een individuele TRE® sessie bij mij te volgen, zodat je de basis eigen hebt gemaakt. Ook als er sprake is van fysieke beperkingen of als er dingen spelen op emotioneel of psychisch vlak kan een individuele sessie passender zijn. Je kunt altijd even met mij overleggen wat daarin voor jou het beste aansluit. 

De groep is maximaal 5 deelnemers groot, zodat er ruimte blijft voor persoonlijke aandacht. Ik zet daarbij ook alchemistisch bodywork/touch in (indien gewenst). Zodat ik je systeem via aanraking ook kan ondersteunen de weg naar diepere ontspanning en belichaming te vinden. 

Zie hieronder alle praktische informatie & data:

Handig om te weten

Locatie: in mijn praktijkruimte op de Pompmolenlaan 13 (gelegen in het pand van Huisman & Partners). 
Parkeren is gratis en kan op het terrein. De praktijk is goed bereikbaar met OV (ca. 10 à 15 min lopen vanaf station Woerden)  

Data 1e helft 2024:
Dinsdagavond 16 januari
Dinsdagavond 13 feb (vol)
Dinsdagavond 12 maart (vol)
Donderdagavond 18 april 

Tijd: inloop vanaf 19.30 u, we starten om 19.45 uur. Rond 21.30 à 21.45 u ronden we – na een kopje thee en napraten – weer af. 

Een yogamat is aanwezig. Zelf meenemen: kussentje voor onder je hoofd, (fleece)dekentje, flesje water. 
Het is fijn comfortabel en los zittende kleding aan te trekken. 

Kosten: EUR 35,-. Inclusief BTW. Er zijn per avond 5 plekken beschikbaar. Je reserveert & betaalt vooraf je plek. Omdat ik in kleine groepjes werk is je plek na aanmelding definitief gereserveerd voor jou en reken ik op je komst. Mocht je onverhoopt toch moeten afzeggen kan ik je geen geld teruggeven. Maar ik bied je wel aan een individuele sessie bij mij te doen, waarbij ik de gemaakte kosten voor de avond in mindering breng. 

Het effect van TRE®

TRE® gaat enerzijds over ontladen en een manier vinden om spanning die op diepe lagen in je lijf ligt opgeslagen te ontladen. Anderzijds gaat TRE® vooral over reguleren: de taal van je zenuwstelsel gaan herkennen en jezelf kunnen helpen te schakelen naar de zogenaamde ‘ventraal vagale’ plek. De plek waar je je veilig voelt, waar je in contact bent met jezelf en met de wereld. In de avonden word je uitgenodigd om in subtiliteit de signalen van je lichaam te gaan voelen, waarmee hoofd en lijf weer meer samen kunnen gaan werken. Dat kan diepgaand effecten tot gevolg hebben:

  • meer ontspanning en rust in je lijf
  • een zenuwstelsel dat van (over)actief kan schakelen naar veiligheid
  • meer emotionele veerkracht
  • minder fysieke spanningsklachten (zoals pijn in je nek, hoofd, rug)
  • meer vitaliteit
  • betere nachtrust
  • betere concentratie & focus
  • beter om kunnen gaan met stress
  • vermindering van burn-out verschijnselen
  • afname van piekeren, onrust, angsten, en paniekgevoel.
And I said to my body softly 'I want to be your friend'. It took a long deep breath and replied 'I have been waiting my whole life for this'.

– Nayyirah Waheed –