Stralend falen

Een poos geleden introduceerde iemand die term bij mij: ‘stralend falen’. Ik was er gelijk door geïntrigeerd, voelde de uitnodiging erin. Want wat kan fouten maken toch spannend zijn. Ik zal het toegeven, ik ben niet zo goed in stralend falen. Ik ken de innerlijke criticus zo goed die me haarfijn kan uitleggen wat toch niet zo slim was van mij, waar ik tekort schoot, waar ik niet capabel was. En die me soms weerhoudt of remt iets aan te gaan of om door te pakken. Hoe spannend om op ‘the edge of the unknown’ te staan en dan te durven springen (en je niet om te draaien en te denken, laat maar….).

Want wat een potentie en energie komt er vrij als je stralend mag falen van jezelf. Het juk van angst en ‘zo moet het’ gaat eraf; we komen losser van ‘goed’ en ‘fout’. Er ontstaat ruimte voor vrijheid, voor experimenteren. Voor speelsheid en verwondering. De ruimte om te mogen zoeken, te ontdekken. En laat dat nou precies zijn waar leren over gaat. Alleen door dingen anders te doen creëer je andere uitkomsten. En ja, dan gaat het misschien niet meteen ‘goed’, maar hee: daar ontdek je weer nieuwe dingen die je een stap dichterbij brengen.

Ook in teams is mogen leren zo essentieel. Hoeveel ruimte is er om echt te mogen leren? Om ‘fouten’ te maken? Vertrouwen is de sleutel: vertrouwen in jezelf, vertrouwen van anderen krijgen om jezelf te mogen ontwikkelen en ook vertrouwen geven aan collega’s. Jezelf en elkaar uitdagen om beter en sterker te worden, als individu en als team. Creativiteit en nieuwe dingen kunnen alleen maar opborrelen in een sfeer waarin fouten gemaakt mogen worden. Waar ruimte is om dingen op jouw eigen unieke manier te mogen doen, vanuit jouw talent en daarin steeds kundiger te worden. Maar vaak is de realiteit anders: houden we ons in uit angst om te ‘falen’, slaan we alle creativiteit plat in regels en voorschriften. Wat een verlies aan potentieel en plezier… voor jezelf, voor het team, voor de organisatie, voor de wereld….

Is dit een vrijbrief om fouten te maken en om je daar niets van aan te trekken? Verre van. In het maken van ‘fouten’ heb je altijd een verantwoordelijkheid: om er beter van te worden… als mens, als team, als organisatie. ‘Mistakes have the power to turn you into something better than you were before’. Deze blog is een warm pleidooi om je moed aan te wenden. De moed om te gaan om al jouw kwaliteiten te ontplooien, nieuwe dingen te leren. Pipi Langkous-style: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’! Jezelf, je team, je organisatie steeds uitdagen om alle potentie eruit te halen…

Dus: neem eens een momentje om voor jezelf in te voelen hoe jij je tot leren en ‘fouten maken’ verhoudt? Waar hou jij je nog in uit angst om te ‘falen’ of om ‘niet goed genoeg’ te zijn? Stel dat je jezelf de toestemming gaf in alle vrijheid te mogen ontdekken? Dat er geen belemmering was in jezelf? Wat zou je dan doen? En dat wetende: wat zou een eerste stapje kunnen zijn dat jij daarin nu kan zetten? Choose to sparkle!

1

1 comment
  1. AVATAR

    O, wat heerlijk “stralend falen” Mooi lesje voor dat oordelende stemmetje in mij, wat graag wil vertellen wat er vooral niet goed was. Tja daar leer ik niets van. Vanaf nu zal ik aan dat stemmetje een glimlachend antwoord geven. Oké, misschien niet slim, maar wel wat geleerd. Bedankt Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Website Protected by Spam Master