Skip to content
2
Yin & het vrouwelijk pad
Eén-daagse cirkel voor vrouwen rondom midwinter om je dieper te verbinden met jouw essentie

Don't seek. Don't search. Don't ask. Don't knock. Don't demand. Just relax. If you relax, it comes. If you relax, it's there. If you relax, you start vibrating with it.

Osho

De vrouwelijke energie is van nature yin. Naar binnen gericht, rust, voelen, zacht, langzaam. De kwaliteit van ontvankelijk zijn. In een yang-gerichte maatschappij, waar meer nadruk ligt op doelen, presteren, doen, snel, is het niet altijd eenvoudig om je te (blijven) verbinden met de energie van jouw vrouwelijke essentie.

Zo rondom midwinter ondersteunt de natuur je in dit proces: de energie is dan maximaal yin. Het is de tijd voor het afronden van zaken. Om de stilte en de leegte in te gaan. Vanuit hier kun je de periode van de 13 Heilige Nachten – tussen Kerst en Oud & Nieuw als de sluiters tussen de werelden dun zijn – in stilte en bezinning ervaren. Het is een moment bij uitstek om jouw innerlijke vrouwelijkheid te ontdekken, de kracht van de stilte in te gaan en daar te luisteren naar de stem van jouw ziel, je onbewuste, je intuïtie.

De vrouwelijke weg

De vrouwelijke schatten hebben rust en stilte nodig om tot volle wasdom te komen. Zodat jij je weer door je vrouwelijke magie kunt laten betoveren. Door in harmonie met de vrouwelijke wetten te zijn kom je in een bewuste, ontspannen, natuurlijke en liefdevolle stilte. Het is een staat waar diepe heling plaats kan vinden. Vanuit deze plek kom je in contact met je innerlijke kracht en wijsheid. Je leert je levenscentrum te ontwikkelen, je in je eigen midden te verankeren en de kracht en het bewustzijn te ontwikkelen jouw eigen weg te gaan. In deze eendaagse volgen we het pad van de vrouwelijke wetten, zodat jij je voller met jouw innerlijke bewustzijnsoase kunt verbinden. We verbinden hart en bekken, zodat jij je dieper in je eigen basis en fundament komt. 

Het vraagt bijzondere moed om naar binnen te keren en jouw innerlijke vrouwelijkheid te ontdekken. De natuur faciliteert ons rondom midwinter hierin. Het gaat in deze periode over loslaten en onthechten van oude gewoonten die niet zinvol meer zijn. Dat kan gaan over oude beelden van jezelf, maar ook over verwachtingen van de toekomst. De winter nodigt je uit te durven zijn met het niet-weten en daarin open en verwonderd te blijven. Om kaal te durven worden, de balans op te maken en terug te keren naar binnen, naar het meest wezenlijke in jezelf. Zo maak je een eigen bedding, waarin rust en stilte heersen. Dit alles wordt de voedingsbodem voor de groei die over een paar maanden plaats vindt. Dan kan in het voorjaar – na rijping onder de aarde in de winter- het nieuwe ontstaan.

Over deze ééndaagse:

Praktische informatie

We zijn te gast in het Coach-Atelier in Berlicum; een prachtig en sfeervol boerderijtje. Hier hebben we alle ruimte om met elkaar (Corona proof) te werken. Op loopafstand ligt een prachtig natuurgebied, waar we ook een deel van de dag zullen vertoeven.

Handig om te weten

Locatie: het Coach-Atelier, de Ploeg 30 in Berlicum. Parkeren kun je bij sportpark De Brand, Groenstraat 14 (op 2 minuten loopafstand). 

Datum: zaterdag 11 december

Tijd: inloop vanaf 9.30 u, we starten om 9.45 uur. Rond 16.30 u ronden we het programma af. 

Zelf meenemen: yogamatje, dekentje en (meditatie)kussentje, notitieboekje. 

Ik werk met een intieme groep van maximaal 10 vrouwen, zodat er alle ruimte is voor verdieping. Vanaf 4 vrouwen gaat de cirkel door.

Kosten: EUR 90,- (inclusief BTW voor particulieren en exclusief BTW voor zelfstandigen).
Koffie, thee en versnaperingen zijn inbegrepen. Voor lunch zorg je zelf. Na betaling is je plek definitief. 

Waarom een cirkel voor vrouwen?

Ik geloof dat het herstellen van het vrouwelijke nodig is om de wereld meer in balans te brengen. Er ligt veel persoonlijke en collectieve pijn opgeslagen in de omgang met vrouwen, het vrouwelijke, in (heilige) seksualiteit, in onze verbinding met de Oermoeder/ de aarde. Het herstel van het vrouwelijke in onze cultuur begint bij vrouwen die zowel zichzelf als hun verhaal respecteren. Die weer de taal verstaan van hun innerlijke wijsheid, verbonden met oude wijsheid. Als vrouwen in cirkels bij elkaar komen om op te laden en elkaar te bekrachtigen wordt de vrouwelijke energie op een natuurlijke manier in onze wereld versterkt. Zo wordt het pad van vrouwelijke heelwording en (spirituele) groei ondersteunt. Vrouwen herinneren hun eigen unieke ‘medicine’,  vanuit hun eigen talenten, hun eigen ritme in verbinding met de wijsheid van hun vrouwenlijf. Ze krijgen toegang tot een nieuwe dimensie van het bestaan, vanuit het vrouwelijke mysteriewerk.

In the circle we are all equal. The circle is sacred because it is designed to create unity.

Lakota Wisdon