She remembered who she was and the game changed

Lalah Deliah

Vrouwen komen al eeuwen bij elkaar, om samen vrouw te zijn en stil te staan bij wat dat betekent. Om op te laden en thuis te komen bij zichzelf en andere vrouwen. Om te lachen, te huilen, om in een bedding te zijn van vrouwelijkheid. Om te helen wat er mag helen. Om te mogen ontvangen en om dat wat ontvangen is weer door te geven. Steeds meer vrouwen van nu treden in de voetstappen van de vrouwen van vroeger. In vrouwencirkels of op andere manieren, om te verbinden met de oude wijsheid van de aarde en elkaar.

In de bijzondere periode rondom Midwinter, de 13 heilige nachten en de verwelkoming van een nieuw jaar organiseren we twee cirkels voor vrouwen. Om je te verbinden met deze Heilige tijd en met de Heilige Ruimte in jouzelf. Om het nieuwe te verwelkomen. Weet je welkom! De cirkels zijn los van elkaar bij te wonen. 

Cirkel voor vrouwen 18 december (VOL)

Midwinter & de 13 heilige nachten
verbinding met de heilige tijd & heilige ruimte

In de winter komt alles in de natuur tot stilstand, de energie richt zich naar binnen. De decemberperiode is de donkerste tijd van het jaar. Steeds korter worden de dagen, tot op 21 december, midwinter. Dan breekt de kortste dag en langste nacht van het jaar aan. De zon staat dan op haar laagste punt en zal 3 dagen lang niet hoger aan de hemel klimmen. Een bijzondere tijd: de stilstand van de zon. Op 24 december worden de dagen weer iets langer. Het prille begin van de terugkeer van de zon. De wedergeboorte van het licht.

Dan beginnen de 13 heilige nachten die duren tot 6 januari. Een periode waarin de sluiers dun zijn en we makkelijk contact kunnen maken met de andere wereld, met natuurkrachten, met onze dromen en met onze eigen ziel. Deze tijd leent zich er bij uitstek voor om naar binnen te keren, het donker in. In een cirkel van vrouwen is dit proces extra helend en verdiepend.

In de cirkel verbinden we ons met deze Heilige Tijd en met de heilige ruimte. We nodigen de energie van Yin uit, van naar binnen gaan. We verstillen; in onszelf en met elkaar. Een moment om je diep te verbinden met alle delen van jezelf. Met het donker en het licht; zichtbaar maken wat gezien en ontmoet wil worden. Zo kun je helen wat je wil helen, loslaten wat jou niet meer dient en je klaarmaken voor de terugkeer van het licht en de komst van het nieuwe jaar.

Cirkel voor vrouwen 16 januari 2021

Verwelkomen en omarmen van het nieuwe
wedergeboorte van het licht vanuit de heilige tijd

Het nieuwe jaar brengt een nieuwe energie mee. De dagen worden voorzichtig wat langer, en al kan het nog erg koud en guur zijn, vlak onder de oppervlakte begint het nieuwe leven zich te roeren. Een prachtig moment om in een cirkel van vrouwen stil te staan bij wat door jou heen in het nieuwe jaar in de wereld gebracht wil worden. Vanuit de energie van het vrouwelijke, van ontvankelijk zijn, open je je voor datgene wat zich wil ontvouwen en wat door jou heen geboren wil worden. Je verwelkomt jouw licht en bezieling.

Op zaterdag 16 januari ben je van harte welkom in de cirkel van vrouwen over het Verwelkomen & Omarmen van het nieuwe. We bouwen voort op de energie van de Heilige Nachten in de periode van 25 december en 6 januari. De Heilige Nachten hebben ons uitgenodigd ons terug te trekken, naar binnen te keren, ons te verbinden met het donker en de wedergeboorte van het licht te vieren. In de cirkel maken we ruimte om de stroom van het nieuwe te ontsluiten.

Waar in jezelf kun je al contact maken met de stroom van het nieuwe? Welke delen van jezelf zijn nog niet verbonden, nog niet helemaal gekend? Welke delen in jou worden gevraagd wakker te worden en tot leven gebracht te worden, zodat jij vorm kan geven aan datgene wat zich wenst te ontvouwen? We doen een ritueel om wat nog gestold is te laten smelten, zodat het nieuwe door je heen kan stromen en jij je volle plek in de wereld kunt innemen in 2021.

Over beide cirkels:

Praktische informatie

Beiden cirkels worden gegeven in de binnenruimte van het natuur educatief centrum InBredius in Woerden (Kievitstraat 42). Gelegen aan de rand van een prachtig park, naast een kruidentuin. Een fijne basis om zowel binnen te zijn in de cirkel, als naar buiten de natuur in te gaan en je onder te dompelen in de natuur. 

Handig om te weten

Locatie: Natuur educatief centrum ‘InBredius’ in Woerden (Kievitstraat 42). De binnenruimte is verwarmd en beschikt over een keuken voor koffie, thee en het opwarmen van je lunch. De ruimte is eenvoudig ingericht; fijn als je zelf een yogamat, warme sokken, (meditatie)kussentje, omslagdoek en fleecedeken meeneemt

Tijd: inloop vanaf 9.30 u, we starten om 10 uur. Rond 16.30 u ronden we het programma af. Je bent van harte welkom dan nog een kop thee te drinken of even in de natuur te zijn.

Vanzelfsprekend houden we ons aan alle corona-richtlijnen. Dan is er ruimte voor maximaal twaalf vrouwen. Vanaf vier vrouwen gaat de cirkel door.

Kosten: EUR 55,- (inclusief BTW voor particulieren, exclusief BTW voor zelfstandigen). Koffie, thee en versnaperingen zijn inbegrepen. Voor lunch zorg je zelf

Natascha Sars

Natascha is trainer, coach, facilitator en energiewerker. Ze voelt feilloos aan wat er speelt in de onderstroom. Ze is diep gepassioneerd over ‘rising of the feminine’ en heeft vanuit haar systemische kijk feeling met het krachtenveld wat daarin speelt. 

Mirjam Diependaal

Vanuit mijn native american teachings en eigen deelname aan vrouwencirkels ben ik diep geraakt door de wijsheid die vrouwen in zich hebben en die in een cirkel naar boven komt. Ik geloof heilig in het belang van het ontwaken van het vrouwelijke. 

Rising of the feminine

Wat ons verbindt is een diep verlangen om bij te dragen aan ‘rising of the feminine’ in deze bijzondere tijd. Steeds weer zijn we enorm geroerd door de wijsheid die vrouwen in zich hebben en die in een cirkel naar boven komt. Als coach en trainer geloven we heilig in het belang van het ontwaken van het vrouwelijke. We heten je van harte welkom!

In the circle we are all equal. The circle is sacred because it is designed to create unity.

Lakota Wisdon