Workshops

Thuiskomen in jezelf

Ervaren hoe je diep in je eigen lijf kan zakken. Uit je hoofd, uit malen, uit geleefd worden vanuit allerlei ‘moetens’. Naar de plek van stilte in jezelf. Daar waar jouw weten is, je intuïtie. De bron van jouw eigen wijsheid. Daar waar je je kan verbinden met je volle potentieel, waar je de antwoorden vindt hoe dat te belichamen. Waar je kan ontdekken welke belemmerende mechanismes je nog weerhouden in vrijheid te zijn wie je bent en daar naar te leven. 

Ik verzorg workshops om je dieper te verbinden met jezelf. Met de rust en de wijsheid die in jou aanwezig is, met je intuïtie, met de intelligentie van je lijf, met je kracht en met je kwetsbaarheid. De puurheid van jou, zonder maskers. 

 Iedere workshop heeft een thema dat jou uitnodigt je steeds verder thuis te laten komen in jezelf.

Komende workshops

 

MAANDAG 9 DECEMBER

Grenzen en zelfzorg. Jouw plek vanuit stevigheid en vertrouwen innemen. 

Workshops die onlangs gehouden zijn en begin 2020 opnieuw ingepland worden: 

Workshop Embodiment: 

Land in je lijf! Verbind je met de rust en stevigheid van jouw lichaamswijsheid & intuïtie. 

Workshop Empowering: 

Transformeer je ‘inner voices’. Omgaan met belemmerende overtuigingen.

 

Praktische informatie

De avonden vinden plaats in ‘The Solutions’, Ampèreweg 3A in Woerden. We beginnen om 19.45 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur. Fijn als je op tijd aanwezig bent, zodat we in rust kunnen starten.  

De kosten bedragen normaal gesproken EUR 20,- per avond. Maar in de maand december is het kennismakingstarief EUR 15,-. Gun jezelf een verdiepende avond waarin je ervaart hoe je kunt landen in je eigen rust, vertrouwen en stevigheid. 

Wat een workshop je zal brengen

In de avonden creëren we een veilige bedding om in jezelf en met elkaar op reis te gaan. Langs allerlei ingangen verkennen we het thema van de avond. Je maakt contact met je eigen antwoorden en nieuwe mogelijkheden. We doen meditaties om wijsheid vanuit je onderbewuste aan te boren. We bewegen om je lijf vrijer te maken (in de vorm van lichte yoga-oefeningen en/of vrije expressie). Vanuit elementen uit mindfulness leer je hoe je op een andere manier om kunt gaan met (pieker)gedachten en sterke emoties. Je leert je met ademwerk te verbinden, wat leidt tot diepere ontspanning en het loskomen van oude beperkende patronen. Je gaat uit je hoofd en komt in de diepe ontspanning in jezelf. We maken gebruik van de kracht van de cirkel door te sharen, zo leer je van en met elkaar en ben je elkaar spiegel. Je krijgt een theoretische verdieping over de werking van lichaam, mind & spirit, zodat je (beschermings)mechanismes in jezelf meer doorgrondt. Je gaat vol inzichten naar huis. Met tools om je nog verder te verbinden met je eigen (lichaams)wijsheid. Je zal ervaren dat er meer ontspanning in je lijf is, helderheid in je hoofd en meer vertrouwen en rust in je systeem.  

Verbind je met je lichaamswijsheid en intuïtie.

We zijn allemaal geboren met een diepe kennis van ons lichaam en wat het nodig heeft. In vorige eeuwen gebruikten we deze wijsheid om te overleven. In de huidige maatschappij zijn we ver afgedreven van onze body intelligentie. Onze aandacht is gericht op van alles buiten ons, in plaats van in onszelf. We zijn verleerd om af te stemmen op de stem van ons lijf en onze intuïtie. Maar daarmee raken we afgesneden van onze levensstroom. In het opnieuw luisteren naar de wijsheid van je lijf (en te begrijpen wat het je influistert) ligt de sleutel tot geluk. Niet het soort geluk dat ingevuld wordt door externe omstandigheden, maar het geluk dat diep in jou altijd aanwezig is. In deze workshop leer je je weer te verbinden met de sensaties van je lichaam en wat het jou te vertellen heeft. Uit je hoofd, diep je lijf in. De weg naar innerlijke rust. Je maakt een nieuwe connectie met jouw pure levensenergie. 

Buig je belemmerende overtuigingen om.

Diep in jou liggen overtuigingen die maken hoe jij naar jezelf en de wereld kijkt. Ooit heb je vanuit een levenservaring (onbewust) een besluit genomen over jezelf en over de wereld om je heen. Je bent je vaak in de waan van de dag niet eens bewust van deze overtuigingen, maar ze bepalen hoe jij naar de wereld kijkt. Ze vormen de basis van jouw gedrag en keuzes nu. Ze bepalen hoe jij je voelt (blij, gelukkig en vol vertrouwen, of juist angstig, onzeker, ongelukkig). Het zijn de stemmetje in jezelf, die je influisteren (of zelfs keihard schreeuwen) waar je niet goed genoeg bent, waar jij vast zal falen, waar jij het niet waard bent om liefde te ontvangen. Die ‘inner voices’ houden je nog in het verleden, ze remmen je in het leven van je volle potentieel. Zo belangrijk dus om je los te maken van de (onbewuste) verstrikking in overtuigingen die jou niet meer dienen. Alleen dan kan alle levensenergie en -kracht voluit stromen. De wereld heeft jouw talenten zo nodig, schud alles waarin je jezelf klein houdt van je af!

Grenzen en zelfzorg. Stevig je plek innemen.
Maandag 9 dec

Hoe stevig neem jij jouw plek en ruimte in? Dat gaat over jouw grenzen kunnen en durven aangeven. Dat vraagt nogal wat. Dan moet je weten waar jij voor staat en wat belangrijk voor je is. Je eigen behoeftes kennen én die ook serieus nemen. Zelfzorg boven aan je prioriteitenlijstje hebben staan. Mag dat van jezelf? Vaak liggen er allerlei belemmerende overtuigingen onder waardoor het makkelijker lijkt te geven aan anderen. En hiermee jezelf weg te cijferen. Je gaat je bestaansrecht ontlenen aan dat wat je voor een ander doet, maar verliest hiermee het contact met jezelf. En als je dan al weet wat jouw behoeftes en grenzen zijn… hoe kun je die dan zo overbrengen dat een ander het hoort? Hoe doe je dat in stevigheid én in verbinding? Er is zoveel te ontdekken over het voelen en bewaken van je grenzen!